sila klik jika murah hati :)

Wednesday, 13 June 2012

Cinta- part II


Bila tengok balik adik2 junior punya belog. Asyik bercinta, study.. Rindu pula aku saat itu. Bezanya, aku tak la bercinta masa masih berbaju kurung putih and kain biru tu..Tap masa tu, semangat study memang berkobar kobar. Semangat persahabatan memang kuat. Fana, Dayah, Ayu,Aina, arwah Ain, Mira. Study, memang exam oriented tak payah cakap la. First time menangis sebab exam masa form 4. Sebab jadi perempuan Melayu terakhir masa tu. Ranking dalam kelas, 28/35 ( tak ingat jumlah kawan2 sekelas. err) start number 29 hinggalah 38, semua lelaki. hehhee. tak ke gadis melayu terakhir? #kena marah dengan kakak. iskk sedih# 

Itu definisi cinta buat aku setelah entry cinta part-I. Tak hanya spesifik buat cinta lelaki & perempuan. Tapi mungkin lebih menghargai cinta family, kawan2 and ilmu. Fasa yang paling seronok dalam hidup aku sebagai remaja, sebagai Iskandarian. Macam- macam aku belajar. Macam- macam aku rasa. Really appreciate them; Lia, Diana, Izza, Dayah, Hazni, Nafisah. 8 orang pelajar 6 Sains, 7 orang perempuan seorang lelaki-Zuni ( pelajar Asli ). Kawan sekelas tu la yang mencorak macam- macam warna dalam hati ni. Mesti tersenyum bila teringat. =)



1 dorm dengan Diana time 6 Rendah. Kalau Diana baca mesti dia pun tersengih. Plan Z, lari ikut pagar belakang sebab elak dari cikgu fendi (lambat pergi Prep), macam macam lagi. Nakal x nakal tapi muka dua dua orang still innocent. 

Eh eh, ade jugak Hayat, Nazirul & Saleh time 6 Rendah. OMG. Walaupun tak ske ketua kelas kami sebab bajet hot (hahaha) tapi memori tetap memori. tetap rindu. Bila teringat, rasa redup je Iskandar Shah tu. (hiperbola. sekian) Nazirul~apelah ceritanya Mr Cool tu. Saleh~ hmmm, yang ni still macam dlu kot? huumor. Diana? ehem2. Izza? dah habis study dan, sedang berbahagia dengan kehidupan beliau ^__^ Hazni? Tengok My Girl je kejenya. Lia~ Ibu muda beranak 2 yang notty macam mak ayahnya jugak. hehe. Wafa & Mika,, jangan nakal2, pening ummi tu nak ulang alik gi hospital . hahaha. 

Cikgu2 yang comel2, cute2, kelakar, grang,hensem & Baik hati. 

Comel & baik hati- cikgu math~ cikgu Ba & cikgu Jalila, Hensem & kelakar ~ cikgu pendi, Cute & Baik hati ~ Cikgu zul, Cun ~ cikgu fizik azni( tak ingat nme. sorry) , garang, cun & kelakar ~ cikgu Azah.. teacher Josephine & teacher Muet F6( tak ingat jugak. lalalla~ ) ~ memang baik hati & kelakar utk teacher Josephine. Jasa baik kalian dikenang :))




Buat adik2 yang sedang ingin bercinta~~ jangan bila putus cinta pelajaran terabai. Kesian kat mak ayah tu. Kembali ke fitrah asal ye. Take it easy. If you love somebody, Set them free~~~



Penawar Bagi Hati Yang Gemar Membuat Maksiat


surah Al-Mukminun; ayat 3

maksudnya:


yang mengampunkan dosa, dan yang menerima taubat; yang berat azabnya; yang melimpah-limpah kurnianya; tiada tuhan melainkan dia; kepada-Nya lah tempat kembali




~Jom Beramal. Bersihkan Hati Yang Kotor Itu~