sila klik jika murah hati :)

Sunday, 9 June 2013

Masa untuk berfikir

Assalamualaikum. 

Hello peeps :) harini aku sakit gigi. Nk tumbuh gigi bongsu. Homegai tu pun nak bagitau? *rolling eyes* 
Ehem. 

Aku ni letih. Tengok korang yg suka sgt pos gmba2 kt media sosial smbil buat wajah comel. Grr. Tak jeleslah! Aku pun boleh, tapi malas. Buang masa nk upload, pastu penuh noti cakap "awk comelnyeee". Ekhem.

Upload gmba, org likes, org komen "comel", bangga diri, lupa diri, upload lagi dan lagi, pastu tak ingat dosa yg bersarang di media salah satunya berpunca dari perangai yg satu tu. 

Tak payah upload pun xpe sayangs...org tau awk comel. Tp jadilah si comel yg nafisah(yg bernilai). Aku pun try jugak. Tak buat mcmtu. Atleast try, daripada tak langsung? 

Kita takde sorang pun nak ke neraka. Betul tak...fitrah kita semua baik. Yerp, kita boleh ubah!


Sunday, 2 June 2013

Assalamualaikum.dah lama tak tengok blog ni.ye.dah bersawang.dah berhabuk.

Ade viewer ke?hehe.at last aku yg view blog sendiri.but its ok sbb blog cuma spt diari online. Mendedahkn separuh dari diri aku. Xbagus,kn? Abaikan.

Dah abis study pun...tapi still tanam anggur. Erghh. Too choosy? Yup, i am. Patutlah siswazah menganggur makin bertambah. Sebabnya macam ni la. Siswazah yang cun bajet bagus. Like me. Kalau tak perasan bagus acaner? Kena la kompiden sket. 

Sadly, jadi siswazah menganggur sgt membosankn. Time tu mula la rindu zaman study. Erm

Ika, miss u so much. Rakan sejiwa time degree. Yg teramat comel. Hoyeah. Bila nak kawen? Hurm.

Yati,ann,radiah,ye,radiah nk kawen raya ni.congrats dear. Diam2 ubi berisik. Cess.

Btw, di usia aku, mmg ramai dah yg kawen. No doubt. Aku je yg steady bajet secure sgt. Phew. Tak laku lagi kot. :D 

So, lets move on. Forward. Jangan toleh belakang. :) boring kot hidup tanpa progress. Aku mengalaminya. Erm.