sila klik jika murah hati :)

Thursday, 31 March 2011

Riang ria bersama Jo Cendol Pulut *^____________^*


hikayat merong mahawangsa??nah...konon2 sibuk sangat. Banyak Midterm sangat. study hard sangat. baca buku pun sampai tertidur la sangat.semuanya sangat.sangat.sangat. last2 xde plan B, tbe2 ade plan B. nasib baik cendul pulut kt Jo Cendul Pulut tu sedaappp...Konklusinya,Jo Cendol Pulut kt Napoh 2 mmg best. tabik springgg!!!!hihih..terover promot bisnes orang! (xpe,dapat pahala..:P) well,bersiar2 versi cover sebab kecewa xdpt tgk merong mahawangsa punya fasal (muka pn kene menten senyum,nanti beliau komen yg bukan2. :P) tp,okay lahhh..sebab cendol pulut punya pasal! hihiii...promot lagiii.. 8D average harga yg agak berpatutan (berpatutan ke ble orang lain yg belanja?haha) kami order yg biasa punya,sebab?haaa...xde sebab!lalala~even yg biasa2 pun dah sedap (smbil pejam2 mata membayangkan betapa indahnya petang tersebut kerana cendol pulut Jo!kikiki) jadi,kalau over berani imagine la pulakkk kalau mkn yg versi special, tambah aishkerim,,nyum!nyum!nyum! dah la like aishkerim.. :p

xde kereta WHU909 kepunyaan beliau park di sini..huhu


ya...inilah kedai yg disyaki.kalau spe2 datang kedah,jangan malu2 utk singgah.apakah???promot lagi??


fuhhh~ agk membuka selera??agak???agak2 lah nk menipu diri sendiri pun..memang membuka selera la. Kalau x percaya tanya saksi~ahmad subkiy noor isa.hehe :P







yang ini belum ada rezki utk merasa..versi special.ada pulak aishkerim..lalala~hu,sabar ye hati..lain kali kita berkunjung lagiii. tapi...(ada tapi2 pulak...mmg drama princess la kamu ni..err...adakah drama princess??hii,bedal jelah)





ini???haha..klu x jelas tu,bleh view je gne chrome...ni baru betul2 hikayat merong mahawangsa versi jawi okay! dedicate utk orang itu, yang beria2 nk g tengok, jenuh speed kereta laju2 (bajet schumacher) last2 seat full jugak. alah,rezki tokey DVD la tu..theheehee...DVD pun best,boleh tgk banyak3 kalii...haha..ayat penyedap hati.. :P x dapat tgk wayang,tgk manuskrip pun jadik lah...hehe. dah2,jangan buat muka tersebut! yang bajet ala-ala Khairul Fahmi Che Mat. ala??Khairul Fahmi???tbe2 je??


Okay!tenQ sbb sudi membaca entry ini..:)

Friday, 25 March 2011

Monday, 21 March 2011

cuma jawab pernah atau tak je tau....

pErNaH tAk KaMu OrAnG rAsA tiDaK dI pErCaYaI laGi....???????
PeRnAh tAk kAmU oRaNg RaSa TaK dI pErLuKaN lAgI????


urm....2 la yg aku rasa sekarang ni.xpe,mental seketika.nk post ni je.papaiiiiiii........

*pelik,font tajuk lg kecik dr entry.erm

Tuesday, 15 March 2011

wonder...

jari jemari yg x berapa nk runcing ni terasa gatal nk menaip. heh! baru abis 2 mmidterm. terasa bebas seketika  even esok ada test pulakkk... :) terasa mcm nk menari bila dalam  seminggu 2,sume benda nk kena setel. test and midterm silih berganti (harap maaf, ayt akedemik di sini) ... pastu ngan projek yg tiba2 bertimbun... tidak-tidak...oh ya! sebelum org lain bercakap - cakap, moleklah kiranya aku yg bercakap dulu kt diri sendiri...:
kau ingat...kau sorang je student dalam dunia ni??? hehe...jadi...utk penuntut -penuntut macam saya ni...walau sesibuk mana pun anda..yg penting solat jangan tinggal, mak ayah jgn d lupakan..( elemen2 penting dalam kehidupan tuh..:pesanan dari pihak penaja ) solat kan tiang agama. kita2 je la yg nk menegakkan tiang 2..ye x???? (silalah angguk laju2 sambil berdiri and katakan "ya!!betul3" ) mak ayah pulak..tanpa mereka, siapalah kita d bumi yg fana ini..hehe..renung2kan..



suka gila pic nie...ada ayh je dlm 2. sexy x ayh saya?? hahaha..:P (senyum, xperlu kata apa2 )  mana mak?? hu, jangan harap  la beliau nak mengadap kamera. "no camera plezzz" ha..begitulah flashback saya. ok lah! cukup2 la 2 nor syuhadah saiddin..hanyut! jap lagi tibe2 je wat kejutan dari uum ke batu hampar. rindu sangat...!!! cahaya2 hidup sy...ma,ayh,,,kak long, pian, aboy, kak cik, dik pir,, x lupa jugak kucing2 and aym itik kat rumah,, juga, ahmad subkiy noor isa, kamu semua elemen penting dlm hidup saya..syg kamu org sgt2..

                                                     nah..bunga utk korang..(errr...hehe..)



   saya mahu keluarga yang begini sampai bila2 (bukan bermaksud nk mak yg rambut gila curly cmtu..huhu, tp cute gk kan?? )


err..terluah perasaan pulak! maaf yea! :P

Saturday, 12 March 2011

xtau nak letak tajuk apakah???

tbe2 aku, seorang student yg tgh berlumba2 ngan emosi sendiri (iaitu kne korbankan masa tdo, menempel kt bilik member coz nak borak sampai kul 5 pagi, dan yang seangkatan dengannya.) terasa pulak (pulak yea) nak wat preview novel. cey..cey..( ada jugak perasaan minah ni nk berjiwa-jiwa rupanya)  heheh. okay. cukup la mengutuk diri sendiri dalam blog sendiri pulak tu.. :P sebenarnya,bila aku puasa semua benda-benda yang melaghokah itu..rupa-rupanya sama jela...tibe-tibe naluri aku berbisik supaya meminjam novel roommate aku yg tajuknya "Doktor Cinta" huh,jadi....beliau la! roommate aku lah punca! muahahaha... xnk ngaku kesalahan sendiri nampak...ececey.... 


haa..ini la novel yg digembar - gemburkan. cess..aku memang berdendam dengan novel ni. Nak Tau Tak Kenapa??? Mai aku story sikit....Eee...X puas ati betul!Betul!Betul-betul ni! Ini bukaan cubaan!
Adakah wajar aku ni terlayan pulak novel yg setebal 823  mukasurat sedangkan sepatutnya lebih afdal menelaah nota akaun (yg agk2 membosankan 2..huh..) di musim2 exam midterm nie...hmm???? Dah la tebal kan..Okay, aku maafkan la sebab dia tebal and banyak mencuri masa itu emas aku yang comei ni okay..(baik kan,pemaaf rupanya aku.hehe.dah,jgn wat muka cicak x cukup vitamin kat situ) Tapi..Yang membuatkan aku tbe2 berubah menjadi incredible hulk adalah...uhuk3..hee..sorry..di musim panas ni ade la sket menjejaskan kesihatan aku.sakit tekak!mengidam lemon pn x dapat2 lagiiii...kwang3....aik??okay,sambung cerita.Boleh pulakk la kan..sikit pnya mengasyikkan novel ni..cukup rasa! dengan karakter yang best.memang best.kelakar giler,susunan ayat yang pergh..power x ingat...(hiperbola betul kau ni adah..sudah2 la 2..bawak bertaubat..okay..*sambil tunduk merenung lantai) tapi memang best.Aku boleh pulak terbaca dengan terpenuh terperasaan....adui..part ni yang x boleh diterima oleh keturunan saiddin a.k.a hero malaya a.k.a ayah aku..hehe.peace..no war! Korang,kalau spesis mamalia berdarah sejuk macam aku jugak la kan..tak perlu begini~




aha...x perlu pn nak titis eyemo2 segala sebab nk cerita betapa menyayat hatinya cerita 2...sebabnya???aku x ya pn bazir2 duiit beli eye mo bila da tbe part yang menyayat ati dlm novel ni..hu..terpaksa aku panjat katil double decker aku tuh..menyorok di sebalik selimut sebab nak cover ayaq mata (tercakap kedah la pulakkk) dari roommate aku.hahaha...bengong! Ha,tu je perkataan yang sesuai utk kau wahai cik nor syuhadah binti saiddin pada saat dan ketika ini...hehehhe! Adakah patut?? ceh! mula2 sket punya kelakar citanya...tgh2 ade plak scene sedih2..ending pulak..unpredictable!haha!tp mmg taraf bintang-bintang la novel ni..(bintang-bintang???)




hah..bagai ini lah aku di sebalik selimut di atas katil double decker ku itu..hehe!hiperbola lagiiii...and..part yang paling penting..lepas je aku abiskan segala sisa2 (ceh,ayat kauu...haha!) kesedihan yang ada..aku pun turun katil...pasang lagu nilai cintamu..ekeke.kartun betul!terindu la pulak kat kampung halaman...(ni da masuk bab apa pulak..??) terasa....



monolog dalaman:eh..ni bukan terindu kampung halaman kotttt....
aku: ha???yeke??x perasan pulak..abis tu???
monolog dalaman : ni macam spesis2 mamalia terlebih hormon adreanelin je..(hentam sajalah)
aku : tapi betul la,rindu..isk..isk...( mula dah drama sitkom)
monolog dalaman : eleh! rindu beliau yang ni kot.....(sambil beria-ria tunjuk gambar dalam folder dalam laptop aku pulak tuuu..)
aku : thee...he...he..errr....*sengih malu2 sambil pintal2 hujung rambuut.ekeke!




jahat punya monolog dalaman! kantoi sekejap eden...

Friday, 11 March 2011

Tahukah kamu orang????

minggu ni adalah minggu malas sedunia. hah, npe wat muka tokek tertelan sambal belacan tu?? betullah.  klu x caya sila lihat bukti di bawah~



  Nur Azriati Mat
wei,,,rini da klas arena x?
Wednesday at 11:21am ·  ·  · See Friendship

  • You like this.

    •            Che' Nin Jr. ada la kan...mggu dpn je kot           xde
                 Wednesday at 11:23am · 

    • Nur Azriati Mat ye ke
      smngt ak x nk g

      Wednesday at 11:24am · 

    • Che' Nin Jr. haha.sme la kte..
      Wednesday at 11:24am · 

    • Che' Nin Jr. sdg lagi..eee
      Wednesday at 11:25am · 

    • Che' Nin Jr. akaun...adoi
      Wednesday at 11:25am · 

    • Che' Nin Jr. haha
      Wednesday at 11:25am · 

    • Che' Nin Jr. konklusinya:nk lepak bilik je arini ble x
      Wednesday at 11:25am · 

    • Nur Azriati Mat hahhahha,,,,g klas wei
      tup2 dia bg kuiz

      Wednesday at 11:27am · 

    • Che' Nin Jr. a aa..jgn ckp..aku da la terkial2 g arena 2...tpk da la ada quiz gk kn...atoi...
      Wednesday at 11:28am · 

    • Nur Azriati Mat yup
      arena sblom tpk

      Wednesday at 11:30am · 

    • Che' Nin Jr. arena sblm tpk????
      Wednesday at 11:31am · 

    • Nur Azriati Mat hhahaha
      selepas

      Wednesday at 11:33am · 

    • Che' Nin Jr. ceys..typing error rupanya
      Wednesday at 11:35am · 

Hah..betul kan???ekeke..actly bukannya minggu malas sedunia. tapi minggu aku yang malas sebenarnya. heyyyy....bangun la kau adah...sedar diri sikit. mggu depan da nk midterm tau!ee~okay. pasni belajar sungguh-sungguh. pasni tu bermaksud??? hee~ spe agaknya boleh percaya kalau namanya nor syuhadah binti saiddin tekun membaca buku. pelik tu. kalau tekun sangat tu maknanya bukan tekun membaca buku, tapi tekun menconteng yang entah apa-apa ntah.



tengok tu..lagu raya pun jadi...mamalia berdarah sejuk mana la agaknya ni ea..eh..korang nmpak ke pown??jap2,nk view jap...haha..memang kurang nampak.note ekonomi.(tbe2 je sem ni kne amik prinsip eko) spe2 yang specky 2 silalah g kedai cemin mata. tambah power atau tambah jela apa-apa yang kamu orang rasa patut..(sebabnya, bukannya duit aku pn..hee,ada kaitan ke di situ erk)

seingat aku la kan..dulu time duk hostel smis(iskandar shah high school) ada laa sorang junior ni tersangat la baek aty..selalu ckp mcm ni kat aku. err..aku petik sikit la ea.."kak adah! tido bersedia okay! " 

hah,wat lagi muka keretapi xde tayar tu~!!
erk???x phm ea..okay..beta jelaskan..ekeke.actually macam ni. kisahnya, tabiat aku ske tdo ngn buku. baca sampai tertido. (bajet kau rajin la baca buku kan adah..padahal baca pun takat 5 minit je pown..hu) so,junior aku ni,nur namanya (bukan nur amina versi nur kasih yea!) slalu tolong tarikkan selimut aku, (alahai rasa disayangi la plak.aish!) pastu keesokannya,siap bagi warning suruh aku tido bersedia.alahai rindunya~
macam ni ke gaya aku tido?tak  kot kan..esh...x lah. alu tido versi ala- ala perempuan melayu terakhir tau!tau3!wey...angguk la cepat! cepat2! buat jelah muka percaya...:P

okay lah!panjang berjela pulak aku mngarang. aha,spe2 yg kenal nur..(spe tah nme penuhnya) ckp kt beliau,aku kirim salam "assalamualaikum" ea..(kau bajet ade ke org nk bace entry ko ni adah??haha.dasar suka berangan!ank tokey pisang berangan la nie~)

ok.papaiiiiiyaaaaa......muah kamu orang! :D

al fatihah utk beliau~

ha..entry kali ni..nmenya kucing.tbe2 plak akal fkiran ni (da xde keje lain gamaknya) t'pikirkan kucing yg baru je meninggalkn kami sekeluarga sekaligus dunia yg fana ini...namanya Peah Buang (ayah yg kasik nama 2.hu)


ait3!!!ini bukan beliau tau..beliau lebey comel daripada ini..arwah sudah...al fatihah utk beliau..dye tak d ketahui asal usulnya. Sebab masa ayah bawak balik pown...dye tengah nazak ya amat..lemas.jpe dalam lopak air, tercungap2. sedeyy...time tu just boleh harap dye hidup jelah..ee,,tibe2 teringat iklan pe tah..sabun basuh kot...yg anaknya bawak balik kucing comot, the maknya ckp cmni, "baju yg kotor boleh d basuh,tp hati yg suci sukar d cari...." ekeke...dah,sambung cerita. maka bermulah al kisahnya..aku pun tolong panaskan badan dye.amik towel,lapkan,pastu ayah suruh panggang (sesuai ke penggunaan bahasa aku ni??bedal je la ek) atas api. Nk bagi cepat panas badannya...Tanpa di sengajakan, terkerinting sket misai nya.hehe....then..aku balik u...mak cakap da sihat pn dye, Alhamdulillah..misi berjaya.yea3...=)
ble aku balik cuti...beliau da x comot cam dulu2 da..da shomel...mcm ni kot..(bajet je lebey ni)
erk...tersalah upload..kejap erk..


mcm ni ke?? haha. berangan la kau. dye ade 2 kaler.putih ngan kelabu. comey x???alahai..mestilah.. tgk la sape yg panggang dye dulu..heee~ comey...pastu nakal2 sket. Asal pegang badan dye, trus dye lembikkan badan..adui..rindu nih! ada kucing lagi seko, mak dye meninggal. kre cm jadi bestfren peah buang la gak...






hah..camni punya baik..tido pn sme..T.T (mood time mengarang benda alah ni::sangat rindukan beliau!) main sme2...saling belai membelai...tp 2 la kan..yg kita sayang2 tu la yg nk pergi dulu...maknanya, bukan setakat kita jela yg sayang...ada yg lebih menyayangi..beliau pergi, aku pn xde kat rumah. jadi,t balik tgk jela pusara tak bernesan kat rumah tu...hu...hah!important!beliau kena langgar ngn abang long!memang saje cari pasal...huh..mak cakap...mana nk buatnya...benda da nk jadi..(dalam loghat kedah yg pekat yg amat)..betul la,benda nk jadi..sob..sob...silalah belajar terima kenyataan....



dlm kenangan.Peah Buang~ 


Rndunyaaaaa..............!!!!!!!!!!!!!!!!



p/s~entry ini d ambil dr blog lme aku ea..ini bahana x ingat pasword sebenarnya..haha(gelakkan diri sendiri)