sila klik jika murah hati :)

Thursday, 22 September 2011

lelaki idaman wanita

assalamualaikum w.b.t =)
sebenarnya tadi attend kuliah pasal asal kejadian manusia dari perspektif Islam,then lecturer encik Firas Ali bukan nama sebenar ( tak boleh blah amik nama samaran dari drama Kau Laksana Bulan ) tersebut yang berkaitan terselitlah serba sedikit tentang wanita perhiasan dunia. sangat menerujakan. ye, betul,, syiokk gila dia lecture tadi. terasa macam terjatuh hati bila dia cakap ~

wanita ni perhiasan dunia.

bila da namanya perhiasan kan.. wajiblah letak kat tempat yang cantik2..logik kan. kan ke kalau boifrens, girlfrens, and whatever frens lah yang bagi hadiah, mesti nak letak kat tempat yang elok elok kan, tak kisah la even kat atas meja study pn supaya bila kita tengok je, emosi jadi cmni ^^ tak pun macam ni =] so suwiddd maa


ulang lagi. perhiasan. bukan maid tau..actually, dalam rumah tangga perlu ke isteri buat segala kerja rumah? kan ke perhiasan? memang terasa bertuah jadi wanita di saat ini =)

~semua yang si isteri sediakan untuk suami dapat pahala. ehhh????
 sebab...segala yang isteri buat untuk suaminya adalah sedekah. buat air untuk suami = sedekah isteri untuk suaminya. basuh baju suami = sedekah jugak..bla bla bla sumenya sedekah . best kan jadi isteri?? =P
jadi..jomlah kawen *thee he heee....blaja pun tak abes lagi tapi berangan je tau *

isteri menyusukan anak pun actually suami tu kena bayar isteri dia tau..huh, memang diangkat gila2 lah darjat wanita ni sebenarnya..cuma kita tahu atau tak je kan..




err *terus pikir macam mana caranya nak kawen cepat*

Wednesday, 14 September 2011

jadual semester 5


sangat best jadual sem ni~ start pukul 9.30,balik pukul 2.suka =D

semester baru okaiii


tiga bulan break...oke,sgt heaven,,tak payah mengadap segala test,quizes,,,assignmentssss,,,,ok done! yg boringnya bila baliik u,hui,,,

1.kena unpack barang
2.angkut kotak2 yg berkilo2 (diisi buku) dari bilik simpanan barang..(penat gile kot)
3.lagi penat bila ada yg bertanya...result macam mana?oke x?masalahnya yg bertanya tu sumenya budak 1st class..hheeeee...
4.mggu add drop,lecture suka2 cancle kelas setelah kami yg rajin berkejar-kejaran menghambat diri yg malas ni    ke kelas..ahaha

Tuesday, 13 September 2011

raya taun ini

menangis T.T siap awal2 last2 terpaksa tunggu semua bersiap nk pegi solat raya kat surau kg batu hampar ( ehem,kampungku yea ) then...sampai2 kat surau memang rasa nk seret muka kat jalan je....imam tengah khutbah.okaii.khutbah .. T.T org kalau solat jumaat, khubah dulu baru solat, kalau raya pulak...??? ahah,rezki nk solat sunat aidillfitri xde la mknanya..keciwa T.T pegi jugak lah duduk kat tangga surau tu (surau terlampau penuh ) dengar jugaklah dengan hati yang ralat sikit =] sebab bila bersalam-salaman...ramadhan dah berlalu...agak2 ada lagi tak peluang nk berjumpa Ramadhan??? ................................................................................................................................................................................................................................................................. . . . . . .  .............. . . . .    . . . . .     ...........
rindu arwah abang..al fatihah untuk dia...berdoa supaya dia dapat yang terbaik =]

balik dari surau agak2 baru je nk melaram depan kamera, okaii,,jap je dah ada tetamu yg datang...akibatnya...

ni je gmba raya yg ada! tu pn ngn abng~mohd rizal..ish3..

then,,,ada gk jamuan raya kat surau! lapar,jadi terpaksa pegi *sigh!

 semua ni terpaksa makannn..diulang,,terpaksa!!

 terpaksa makan sampai licin laksa yang ditambah berkali-kali.terpaksa lagi.aish!

kek + agar-agar . suwiddd ...like sgt3


eh,asal ada gamba nih???


hah..ini ali..ala-ala saidina ali kot...yeah,its true,,,dyelah yg telah merongakkan keyboard laptop sy. OMG *nangis dalam redhaa T.T

best sangat ke jadi cikgu?

selamat hari raya semua!!! sgt suka raya - raya nie...dapat makan banyak3,,,(eleh,byk sgt la makan,,dasar keding..) semester break dah berakhir,,jadi kena antar balik ke sini~sintok..adeiii,,,,semester break punya story,,,yeah,,cuti 3 bulan ye x budak2 degree??? jadii,,sebagai siswi yg berwawasan~ saja nk semakkan otak,,here i am,, =]

 sudah maklum bulan ramadhan..jadi,sy makin slim okaiii =D
 bilik guru smk pantai remis,kerjakah itu?

 ouh,gamba nih x clear..with 5science's girls,,,,teach moral education!ahah!
spe nyeer tangan la yg menyenap gmba nih...ish3..:P
boys over flower,,kih3,,,5science's guys,,,=]
wif cik nadya ~ 1A3 student,,as geography teacher



1a3 juga,,,azlin! baik budaknya B)



yg malu2 nk bergambar..aishhh...!!! budak nakal 1a3~




okaiii,,sempat bergambar ngn budak2 sorak rumah tuah,sempena hari sukan tahunan smkpr ~ mak aihh,rindu!


lawa x??kad raya dr kah yuen~5sc yg baik ati..ngee :D

lagii...

zoom sket,,aish! =P


time kasih kah yuen! harap cemerlang dlm spm =)



okaiiii,tu je ! babai smkpr!time kasih sbb bg sy peluang ya allah utk timba pengalaman berharga ini,,,