sila klik jika murah hati :)

Saturday, 12 March 2011

xtau nak letak tajuk apakah???

tbe2 aku, seorang student yg tgh berlumba2 ngan emosi sendiri (iaitu kne korbankan masa tdo, menempel kt bilik member coz nak borak sampai kul 5 pagi, dan yang seangkatan dengannya.) terasa pulak (pulak yea) nak wat preview novel. cey..cey..( ada jugak perasaan minah ni nk berjiwa-jiwa rupanya)  heheh. okay. cukup la mengutuk diri sendiri dalam blog sendiri pulak tu.. :P sebenarnya,bila aku puasa semua benda-benda yang melaghokah itu..rupa-rupanya sama jela...tibe-tibe naluri aku berbisik supaya meminjam novel roommate aku yg tajuknya "Doktor Cinta" huh,jadi....beliau la! roommate aku lah punca! muahahaha... xnk ngaku kesalahan sendiri nampak...ececey.... 


haa..ini la novel yg digembar - gemburkan. cess..aku memang berdendam dengan novel ni. Nak Tau Tak Kenapa??? Mai aku story sikit....Eee...X puas ati betul!Betul!Betul-betul ni! Ini bukaan cubaan!
Adakah wajar aku ni terlayan pulak novel yg setebal 823  mukasurat sedangkan sepatutnya lebih afdal menelaah nota akaun (yg agk2 membosankan 2..huh..) di musim2 exam midterm nie...hmm???? Dah la tebal kan..Okay, aku maafkan la sebab dia tebal and banyak mencuri masa itu emas aku yang comei ni okay..(baik kan,pemaaf rupanya aku.hehe.dah,jgn wat muka cicak x cukup vitamin kat situ) Tapi..Yang membuatkan aku tbe2 berubah menjadi incredible hulk adalah...uhuk3..hee..sorry..di musim panas ni ade la sket menjejaskan kesihatan aku.sakit tekak!mengidam lemon pn x dapat2 lagiiii...kwang3....aik??okay,sambung cerita.Boleh pulakk la kan..sikit pnya mengasyikkan novel ni..cukup rasa! dengan karakter yang best.memang best.kelakar giler,susunan ayat yang pergh..power x ingat...(hiperbola betul kau ni adah..sudah2 la 2..bawak bertaubat..okay..*sambil tunduk merenung lantai) tapi memang best.Aku boleh pulak terbaca dengan terpenuh terperasaan....adui..part ni yang x boleh diterima oleh keturunan saiddin a.k.a hero malaya a.k.a ayah aku..hehe.peace..no war! Korang,kalau spesis mamalia berdarah sejuk macam aku jugak la kan..tak perlu begini~




aha...x perlu pn nak titis eyemo2 segala sebab nk cerita betapa menyayat hatinya cerita 2...sebabnya???aku x ya pn bazir2 duiit beli eye mo bila da tbe part yang menyayat ati dlm novel ni..hu..terpaksa aku panjat katil double decker aku tuh..menyorok di sebalik selimut sebab nak cover ayaq mata (tercakap kedah la pulakkk) dari roommate aku.hahaha...bengong! Ha,tu je perkataan yang sesuai utk kau wahai cik nor syuhadah binti saiddin pada saat dan ketika ini...hehehhe! Adakah patut?? ceh! mula2 sket punya kelakar citanya...tgh2 ade plak scene sedih2..ending pulak..unpredictable!haha!tp mmg taraf bintang-bintang la novel ni..(bintang-bintang???)




hah..bagai ini lah aku di sebalik selimut di atas katil double decker ku itu..hehe!hiperbola lagiiii...and..part yang paling penting..lepas je aku abiskan segala sisa2 (ceh,ayat kauu...haha!) kesedihan yang ada..aku pun turun katil...pasang lagu nilai cintamu..ekeke.kartun betul!terindu la pulak kat kampung halaman...(ni da masuk bab apa pulak..??) terasa....



monolog dalaman:eh..ni bukan terindu kampung halaman kotttt....
aku: ha???yeke??x perasan pulak..abis tu???
monolog dalaman : ni macam spesis2 mamalia terlebih hormon adreanelin je..(hentam sajalah)
aku : tapi betul la,rindu..isk..isk...( mula dah drama sitkom)
monolog dalaman : eleh! rindu beliau yang ni kot.....(sambil beria-ria tunjuk gambar dalam folder dalam laptop aku pulak tuuu..)
aku : thee...he...he..errr....*sengih malu2 sambil pintal2 hujung rambuut.ekeke!




jahat punya monolog dalaman! kantoi sekejap eden...

6 comments:

putehstar said...

haha,,mu mmg la adah.. lyn novel,,siap nangs.. perghhhhhhhhhh.. mmg buang ms.!!haha,,aku pn lyn novel smlm.. tp xar sedih mane,.. sakit ati je bnyk kot..haha.. minggu sakit ati.. xsangka ko sgguh emosi,,haha.. congrats. :p

budak comei lar~ said...

ekeke...2 la...sukar d terima oleh benak aku yg waras ini..hihiii..

SiCoMeLpUtEhStAr said...

haha,.. best la ko..

budak comei lar~ said...

heee....yola.da bc nvel ni???

SiCoMeLpUtEhStAr said...

lum.. aishhhhhhhhhh tebal bebeno..xnk aku,,pnt kot.. dlm 400 pages 2 ok lg ar.. ni cm dh double novel je,,haha..

budak comei lar~ said...

ekeeke...tebal erk..tp best betulll..xrugi aku mbuang masa..:P