sila klik jika murah hati :)

Friday, 30 March 2012

we and Hatyai !

selamatt pagi. ok entry ni ditulis pagi-pagi (around 7a.m-sje nak bagitau sekalian future mother in law penulis ni morning person! ;p ).


sepanjang 2 tahun setengah di bumi Sintok...actually tak sampai setengah jam nak ke sempadan Malaysia-Thailand. TAPI...tahun ni, final year di UUM barulah terasa nak jejakkan kaki yang berselipar "selipper" ni ke bumi di sebelah sana pula. ehem. Tetap di bumi yang sama. Cuma ade la pulak wilayah-wilayah yang membeza-bezakan kita. AnD...i'm so eksited (excited). wee~~~ Akhirnya sampai juga ke sana. Eh? Apakah maksudnya? Oooh, selepas Delegasi Perindustrian Kuala Lumpur yang telah berjalan dengan jayanya dan berjaya mengutip untung sehingga membuatkan Pn. Su (Penasihat QUSAC ) tersenyum gumbiraaa..Semua ramai-ramai bising.. OK, Next Trip- Hatyai! Bajet Trip kelas la. So suwid u ols. Tak disangka terealisasi jugak cakap-cakap tu. Here We are~~

Sintok lagiii.. sebenarnya. berhenti g toilet *errkkk... nerves nak over board*


beribu-ribu duit saya...euww

singgah makan~~ sebelum meneruskan perjalanan. Air Suam free dah siap terhidang atas meja. Dan minum dalam kole. Eh. Kole err? bekas yang daripada tin tu. aah. whatever.

tomyam yang marveles ! Baru perasan. kat Thailand, RM4.50 dah boleh makan nasi putih sepinggan, Tomyam, Telur Dadar and otak-otak yang pedas  tu. Tomyam 2 mangkuk besar. Telur dadar 2, otak otak 2, nasi putih 7 pinggan=sorang rm4.50. ermm? janji kenyang plus sedap :)

ice domb. tak sangka tiba-tiba ada ice domb kat sini.hik hik. enjoy~


tengok cik yat tu. orang suruh careful dye boleh bersuka ria pulak! ish!

okay..tau tau. floating market i'm comingggggggg

floating market. i love it. sebab banyak makanan. hehhh... nama pun floating market. penjual akan ikat sampan kat tepi sungai, then menjual dari situ. memang special *tak jumpa kat mesia*
macam gambar kat bawah ni

kan..?? even kat sungai Melaka pun tak de. patut cadangkan kat kementerian ni. kita buat rakit pulak. ala-ala jeti-jual ikan. ~~owesome rite? :D

warna-warni and attractive! memang! mujur je tak beli *mintak sikit dengan kawan* :D satu sampan daun pisang tu (bukan 1sampan semua tu) adalah 200bath=Rm2.00. jelly je sebenarnya. plus ada kacang hijau dalamnya. tapi kreatif kan? *sila angguk*

sushi pun ade. warna warni. ok yang ni terbeli. i loike sushi sooooo much!

ok penat berjalan duduk makan ice cream jap nak? tak boyehhh~~~~ :p

telur puyuh~~ suka!
see. cawan comel. actually nak beli air je ponnnn.... tapi oleh kerana ade cawan clay doremon, hello kitty segala.. air tu jadi rm2.00 jugak..

do you see that kecik-kecik things? betul. lipas. cengkerik. goreng. yummy..errkkk. exotic sungguh! ok sebelum fitnah ditabur of coz la tak beliiii yang niiii (despite duit yang ribu riban tu nak abis dah)

love this moment. very very very very much.. of coz i'll miss it!

*tetibe. banyak tak key chain manik2. comel???

lee garden-Hatyai. Shopaholic sesuai la kat sini kannnn *aku berjimat cermat orangnya.ececeyhh!

ni bukan sengaja amik dari jarak dekat supaya udang tu nampak besar...TIDAKKKKK...memang dari jauh lagi dah boleh nampak udang tu besau besau yuuuu.. terperanjat semua orang *actually aku je yang jakun tapi tetap nak kaitkan dengan semua orang* OK SEMUA ORANG....


banyak tak? banyak tak? wuuuuuuuuu~ rambang mata. 

beg banyak banyak. souvenir untuk my mom-handbeg and orang kesayangan -ermm :)
ok dah penat upload gambar. hee. jom balik!

sampai di main gate UUM. huu~ i love UUM :)

finally~
bajet trip Hatyai:
boarder pass (group)-1group 20 orang. menjadikan seorang RM10.
gambar passport 4 keping-RM12 (2je guna. 2 lagi simpanan sendiri)
pastu cop boarder pass pergi balik RM2.
perjalanan naik van + khidmat driver = RM68
bajet nak shopping-sendiri kira. 




*terima kasih daun keladi,
       ade masa mari la baca lagiii..

8 comments:

Miss Nurdiana Zakaria said...

pasni bwk aku ke sana ye adah :)

cik gojes said...

ala...jom la kite ke sana beramai-ramai ;p

♥Triple Nadya ♥ said...

waahhh cikgu g saney x ajk saye pun .. hehehe.. cikgu hotel 2 yg meletus 2 kn... nasib cikgu selmt campai... saye nk adiah from hatyai jugak ekk

cik gojes said...

ha ahh..hotel lee garden tu. cuak je tgk brite. nasib baik x de ape2 time pegi hari tu..hadiah dr hatai??haha...da abiss bg org ;p

♥Triple Nadya ♥ said...

huhuhu... alhamdulilah cikgu selamt. hehe kalu x ilang saye cikgu yg comel 2.. x pe la cikgu .. saye pun baru balik dari hatyai jugak hehe.. bile cikgu nk dtng ciney .. miss u

cik syue said...

yeayyy!! ade gak orang yang sayang.hehe.oo, bru balik jugak?eee...nak adiahhh...:p kadang-kadang cikgu pegi jugak skolah..tapi tak nampak nadya pn.. =)

♥Triple Nadya ♥ said...

hehehhe cikgu saye stay dok kels 1a3 2... dtng je k.. hehe cikgu guna camera aper

srar said...

best dapat jalan-jalan hadyai. saya tak berkesempatan lagi..

salam kenal. tq singgah blog saya 8)